Brezina Kinga

nemzetközi Nia tréner

rólam

„Amilyen a kapcsolatod a testeddel, olyan mindenki mással.”

Ezt a mondatod hosszú évekkel ezelőtt írtam le magamnak, és napról napra bizonyosságot is nyer. A Niát 2010 óta tanítom, miközben fáradhatatlanul tanulom és adom át, hogy a testünk a legfőbb forrásunk, minden titkunk és tudásunk eredője, legrégebbi és legjobb barátunk. Hiszem, hogy amit a gondolkodó elme elfelejtett, azt a test továbbra is őrzi. Hiszek abban, hogy minden test egyszeri, egyedi csoda, hogy a testünkben rejlő bölcsességgel traumáink, elakadásaink, érzelmi blokkjaink a mozgáson keresztül oldhatóak. Testi, lelki, szellemi, érzelmi harmóniára, önmagunk mélyebb ismeretére kevés olyan varázslatos és mindig „kéznél lévő” eszközünk van, mint a testünk.

Mélyen hiszek a test intelligenciájában, abban, hogy mindannyiunkban ott van az az erő, ami ezt a varázslatos táncot, amit életnek hívunk, vezérli, megtartja, segíti. Hiszek benne, hogy bármi, bárki is a partnerem a táncban, abból tanulhatok és amit tanultam, azt át is tudom adni. Hiszek benne, hogy a világon a legbiztonságosabb hely, ahol lehetek, az a testem. Hiszek benne, hogy amit a gondolkodó elme elfelejtett, arra a test még mindig emlékszik, és éppen ezért minden sérülést, sebet a test segítségével be is tudunk gyógyítani. 

Mi a nia?

  • Nia, az Élet Tánca. A Nia egy olyan komplex, érzékelés alapú mozgásforma, amely a harcművészetek, a gyógyító mozgások és a tánc elemeit használja fel, és amely korra, testalkatra való tekintet nélkül mindenkit arra bátorít, hogy kapcsolatot teremtsen a testével, elméjével, az érzéseivel és a lelkével.
  • Hogyan is működik a Nia? A Nia a Tai-Chi, a Taekwondo, az Aikido, a Jazz-tánc, a Modern-tánc, a Duncan tánc, az Alexander Technika, a Feldenkrais Módszer és a Jóga elemeiből inspirálódik. Minden egyes óra 52 mozdulat egyedülálló kombinációját kínálja, meg- és átdolgoztatva a test különböző részeit, az alapot, a törzset és a felső végtagokat.

ELÉRHETŐSÉG

Szeretettel várlak, ha megtapasztalnád a Nia 5 Stages-en keresztül a saját testtudatosságodat!