BODYWORK FESZTIVÁL

KORTÁRS TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLA

2024.04.27-28.

1036 BUDAPEST, perc utca 2.

A Bodywork Fesztivál egy olyan kétnapos rendezvény, mely a hazai legnívósabb bodywork módszereket, testtudatosságot fejlesztő workshopokat kínál egy helyen, egy időben. Olyan szakembereket hívtunk meg számodra, akik a szomatikus önismeret különböző területeit képviselik a terápiás irányoktól – az önismereti megközelítéseken át – az élményalapú önfejlesztésig. Tapasztalatfókuszú és traumainformált keretek között fedezheted fel a testpozitív értékrendhez vezető utakat, lehetőségeket. Négy helyszín közül válogathatsz a hétvége során a különféle érzékeket fejlesztő workshopok, testpozitív szemléletet képviselő előadások, mozdulatmeditációk, légzés- és jelenlét-tudatosságot fejlesztő programok közül.

MI A BODYWORK FESZTIVÁL CÉLJA?

A Bodywork Fesztivál elsődleges célja egy olyan nyitott és több helyszínt biztosító tér megteremtése, mely lehetőséget ad önmagad felfedezésére és kifejezésére. Az általad válogatott programok által betekintést kaphatsz a testtudatosságra épülő szomatikus bodywork világába, és elsajátíthatod az önfejlesztés tapasztalatorientált alapjait, magadévá teheted a legújabb felfedezéseit, progresszív útvonalait – és mindezt egyetlen helyen – hogy együtt ünnepelhessük a megtestesülés rendhagyó lehetőségeit, érzékeink végtelen teremtését.  

A fesztivál programjairól itt tudsz bővebben olvasni, ha pedig a program előadói és programtartói felől érdeklődnél, arról itt kapsz részletes tájékoztatást.

MIT NYÚJT neked a BODYWORK FESZTIVÁL?

A Bodywork Fesztivál testtudatos programok tárházát kínálja fel számodra, hogy hozzánk hasonlóan te is olyan hatékony önismereti eszközök és információk birtokába juss, mely a jelenkor leghaladóbb lehetőségeit kínálja fel a fejlődésedhez.

A test közvetlen út a kiteljesedéshez, érzékelésed pedig végtelen módon ad támpontot ahhoz, hogy önmagad legjobb verzióját választhasd „itt és most” – a jelen pillanatainak folyamában. 

ez a program NEKED SZÓL, HA...

  • szeretnéd mélyebben megismerni a testedet, és nagyobb testtudatosságra szert tenni
  • szeretnél kortárs önismereti irányokat megismerni
  • szeretnél testpozitív szemléletre szert tenni
  • szeretnéd jobban szeretni a testedet, és nagyobb önelfogadásra, önszeretetre szert tenni
  • szeretnél az elméd korlátozásaitól mentes, felszabadult állapotokat megtapasztalni
  • szakemberként szeretnél az általad képviselt eszközök mellett más testtudat-orientált módszerekbe is belelátni
  • szeretnél egy nyitott, szabad, vibráló, eleven és tabuk nélküli közösségre lelni
  • vágysz a megtestesülés önfeledt és orgazmikus élményére

A BODYWORK FESZTIVÁL SZERVEZŐJÉRŐL

Kékes Réka vagyok, tapasztalat- és testtudat-orientált szomatikus szexológus, erotikus bodyworker, a Szexpozitív Egyesület elnöke és alapítója, Az Orgazmus Művészete című könyv írója, a Rituii érzéki fejlesztőeszközök tervezője, valamint a Bodywork Fesztivál megálmodója és aktivistája.

Több évtizede foglalkozom önismerettel, de a legnagyobb áttörést számomra Gabrielle Roth Dances of Ecstasy című dokumentumfilmje hozta, mely a húsomig hatolt, és sorsfordító módon rengette meg a lelkemet. Egy pillanat leforgása alatt áthatott annak a végtelen érzése, hogy az élet a megtestesülés által nyilvánulhat meg, és válhat bennünk orgazmikus rítussá. Egy évtizeden át tartó testtudatos módszerekre épülő önfelfedezés és tapasztalás vezetett oda, hogy a test a kulcs a teljesség meghódításához, melynek a szexualitás a legvitatottabb területe, és amit több mint egy évtizede kutatok és szakmailag elkötelezetten képviselek.

Célom e fesztivál által teret adni egy olyan megmozdulásnak vagy láthatatlan mozgalomnak, mely szavak nélkül hirdeti: a test templom, a lét pedig egy végtelen gyönyörrítus, mely az orgazmikus valóság közvetlen kifejeződése.