avagy tánc a kapcsolódásért

Önmagam érintése a Másikon keresztül

A PROGRAMRÓL

Az élet esszenciája a kapcsolat és a tiszta kommunikáció önmagunkkal, a partnerünkkel, a társainkkal és nem utolsó sorban a minket körülvevő elemekkel. Ezeknek mélysége és az erről alkotott tudatos és tudattalan hozzáállásunk határozza meg a létünket éppúgy az életben, ahogy a táncban is. Milyen valójában a kapcsolatunk önmagunkkal és milyen a partnerünkkel? Vajon a szavaink összeérnek a tetteink és testünk jeleivel? Tetteink irányítanak minket vagy mi irányítjuk a tetteinket?

Ezen az alkalmon a mindannyiunkban rejlő férfi és a női energiák működtetésével vesszük fel a kapcsolatot: megjelenítjük és mozgásba hozzuk a kiáramlás és a befogadás alap mozzanatait a táncon át, ahol a kiáramló – férfi minőségű – energia teremt, a befogadó  – női minőségű – energia megtestesít és együtt kialakítják az Egyensúlyt.

A közös mozgás, tánc során, megpillanthatjuk önmagunkat, valós működéseinket és felfedezhetjük a Másikban sokszor rejtettnek tűnő, valós Tükörképünket.

Mi hívta életre a programot?

Valódi és őszinte kapcsolatot előre megtervezetten nem lehet, egy már más helyzetben „jól bevált” recept alapján felépíteni. Struktúrákat gyárthatunk, ahogy egy jó levesnek is ismerjük a hozzávalóit és van már valami fogalmunk arról, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy egy számunkra ízletes levest főzzünk. De gondoljunk csak bele! Néha csípősebbet, néha sósabbat, időnként sűrűbbet és sokszor a vendégeinknek ízlőt szeretnénk főzni. Ki tudja, milyen lesz a következő leves, amit elkészítünk? Milyen kedvünk lesz éppen akkor, abban a pillanatban? Kik lesznek a vendégeink? Mire fogunk vágyni pont akkor? Képzeljük el, mennyire megváltozhat a levesünk íze, ha kiderül, hogy elfogyott otthon a bors!

EGYÉB INFORMÁCIÓK

Kényelmes ruházat viselése ajánlott.

Táncosok, Mozgásterapeuták, a KiTango Budapest Alapítói és Vezetői
Tánc Önmagunkért